3D-printservice

Wilt u een ontwerp 3D printen maar u heeft geen 3D printer? De 3Dprintservice dienst van Multi 3D Print kan uw ontwerpen in 3D printen en 3D scannen voor u. Dit wordt gedaan door 3D Orbit, onze partner in 3D Printservice. Kijk op https://www.3dorbit.nl/ en neem contact of vraag een offerte rechtstreeks op.

 

Stuur je 3D design

Stuur je 3D ontwerp naar info@multi-3dprint.nl in een .STL, .OBJ, .dxf of .3mf formaat. Het ontwerp wordt gecontroleerd op bedrukbaarheid. Hierbij kijken wij naar de vorm en grootte van het 3D ontwerp. Indien het ontwerp geprint kan worden, kijken wij op welke 3D printer dit het beste kan, hoelang de print duurt en wat de print gaat kosten. Deze informatie wordt dan met u gedeeld via mail of telefoon.
U kunt ook bij onze winkel terecht met uw 3D print of scan. Wij kunnen dan de bovengenoemde stappen sneller aanpakken. Neem uw 3D ontwerp mee en wij kijken er direct naar!

Kleur en materiaal keuze

U kunt uit de volgende filamenten en kleuren kiezen om uw ontwerp te laten 3D printen: ABS, PLA, PETG,... Voor meer informatie over filament soorten zie hier. En alle Zortrax filamenten, zie hier voor meer informatie over Z-Filament.
Heeft u geen voorkeur dan kiezen wij het beste 3D printing filament die bij uw 3D ontwerp past. Dit is meestal PLA- of ABS filament.

Printing en aflevering

Uw ontwerp zo snel mogelijk geprint en geleverd. De printduur is afhankelijk van het ontwerp. Heeft u andere vragen over onze 3D-printservice? Dan kunt u hier met ons contact opnemen.

We 3D printen met de volgende technieken

FDM

FDM is de afkorting voor Fused Deposition Modeling. In FDM wordt materiaal in lagen gelegd om een 3D-gedrukt object te maken. Tijdens het printen wordt het plastic filament gevoed via een hete extruder, waarbij het plastic zacht genoeg wordt om precies door de printkop te persen. Het gesmolten filament wordt vervolgens in de afdrukgebied laag voor laag gedeponeerd om het werkstuk op te bouwen.

SLA

SLA is de afkorting voor StereoLithoGraphy. Net als FDM is SLA een additieve methode: Modellen zijn laag voor laag gebouwd. SLA maakt echter gebruik van een hardbaar fotopolymeer - meestal een vloeibare hars - die gehard wordt door het toepassen van gefocusseerd licht of UV licht. SLA printers bouwen meestal de modellen van boven naar beneden, het bouwplatform leidt het model naar boven, uit het harsbad.

Sandstone

Sandstone is het enige materiaal dat gebruikt kan worden voor full-color 3D prints. Het is perfect voor figuren, levenslange modellen, avatars en andere producten die zich toeleggen op kleurrijke, kwalitatief hoogwaardige 3D prints. Modellen worden gemaakt door het bindmiddelmateriaal en de ingekleurde inktlaag-bij-laag in een bed van poeder op basis van gips te drukken. Na printen worden de modellen afgewerkt met een cyanacrylaat (super lijm) afdichtingsmiddel om duurzaamheid en levendige kleuren te waarborgen. Het uiteindelijke product is een hard, bros materiaal dat goed werkt voor figuren en visuele modellen, maar is niet goed geschikt voor functionele onderdelen of dagelijkse afhandeling. Modellen moeten zorgvuldig worden behandeld en niet worden blootgesteld aan water.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Of kom bij ons winkel langs in Haarlem.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

OP Zaterdags GESLOTEN (eventueel op afspraak)

Zondag Gesloten

 

Adres

Oudeweg 91-95 Unit: A.02/0.3
MAAK Haarlem
2031 CC Haarlem

Bellen

085-3037232

Mailen

info@multi-3dprint.nl

Multi 3D Print BV, Oudeweg 91-95 Unit A.02-03, 2031 CC Haarlem, The Netherlands
Copyright Multi-3DPRINT B.V. © 2024. All Rights Reserved.

Search